1912 - Yönetim Kurulu Başkanımız Metin Yıldırımdemir’in büyükbabası ( dedesi ) merhum Tüfekçi Yusuf Yıldırımdemir’in o dönemdeki imkânlarla çeşitli makinelerin tamiratını yapmak üzere açtığı küçük bir dükkânda başlar.

1924 - Tüfekçi Yusuf’un Kurtuluş Savaşı ve Gaziantep Kuşatmasında edindiği tecrübelerle ve o dönemlerde yok denebilecek kadar sınırlı imkânlarla açtığı, ateşli silah ve mühimmat imalatı yaptığı atölyesiyle devam eder.

1933 - Silah ve mühimmat üreten atölye, bu yıla gelindiğinde artık ülke koşulları ve ülke yaşantısının gelişmesiyle birlikte o günün teknolojisine uygun çeşitli alet ve makineler üretmeye ve tamirini yapmaya yönelmiştir.

1959 - Ve bir icat yılımız. İlk defa bu yılda, Yönetim Kurulu Başkanımız Metin Yıldırımdemir’in babası merhum Mustafa Yıldırımdemir, babası merhum Tüfekçi Yusuf Yıldırımdemir’in yanında öğrendiği ve eğitim gördüğü M.Rüştü Uzel Sanat Enstitüsü’nde pekiştirdiği bilgileri ile bölgenin en önemli tarım ve ekonomi kaynağı olan Antep Fıstığı için ‘Fıstık Çıtlatma Makinesi’ni icat etmiştir.

Bu icat, makineleşmenin öneminin farkına varan bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir dönüm noktasını ifade etmiş ve daha önce elle çıtlatılan fıstığın makine ile çıtlatılmasının başlanılmasına ön ayak olmuştur. Hala bu makinenin verimliliğinden daha iyi yeni bir makine üretilememiştir.

1967 - Merhum Mustafa Yıldırımdemir çeşitli icat makineleri imalatının yanında o günün zor şartlarında Türkiye Cumhuriyeti Şeker ve Çimento fabrikalarının ihtiyacı olmasına rağmen ülkede üretilemeyen ve büyük özverilerle yurt dışından getirilebilen büyük çapta ve kapasitedeki “Döner Fırın Baca Fanları”nın imalatını başarıyla gerçekleştirmiş ve uygulamıştır.

Böylece, bugün Tüfekçi Makine tarafından başarıyla uygulanan Fan Sistemlerinin temeli atılmıştır.

1976 - Bu yıllara gelindiğinde artık paket klima sistemleri üretilmeye başlanmış ve o dönem ülke sanayisinin kalkınması için gerek duyulan proje tabanlı üretimlere geçilmiştir.

1986 - Yönetim Kurulu Başkanımız Metin YILDIRIMDEMİR, ülke sanayisinde gördüğü eksikliklere çare olacak girişimlerde bulunmayı amaçlamış ve eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi ( ODTÜ )’de Makine Mühendisi olarak tamamladıktan sonra, çocukluğundan beri içerisinde bulunduğu ve kendisine ata yadigârı olan üretim aşkının açtığı yolda ilerleyebilmek için ilk girişimi olan PLASTMAK Limited Şirketi’ni kurmuştur.

1993 - Gelişen elektronik sektörüyle birlikte sektörde ilk olarak İnverterli Pompa kullanımı devreye alınmıştır.

1994 - Tekstil makinelerindeki gelişime paralel olarak Tarak makinelerinin telef toplama sistemlerinde kullanılan Fasılalı Telef Toplama Sistemi’nin Sürekli Telef Toplama Sistemi’ne doğru gelişmesi ile Tarak makineleri için ihtiyaç haline gelen Sürekli Telef Toplama Sistemli Tarak Ön Filtre Santrali, Türk Tekstil sektöründe ilk olarak PLASTMAK Limited Şirketi tarafından Gaziantep’te başarıyla uygulanmıştır.

1996 - Bu yılda, Metin YILDIRIMDEMİR, dedesinin lakabını ( Tüfekçi Yusuf ) taşıyan Tüfekçi Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni, ülke kalkınmasının bel kemiği olarak nitelendirilen ve ülkenin lokomotif sektörü olan Tekstil Fabrikalarının İklimlendirme, Toz ve Telef Toplama Sistemlerindeki dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla kurmuştur.

1998 - Gelişen teknolojileri yakından takip eden Tüfekçi Makine, müşterilerinin daha randımanlı çalışabilmesi için gerekli ve bugüne kadar Tekstil sektörüne yönelik Türkiye’de yapılamayan Elektronik Otomasyon Teknolojisini sistemlerine eklemek amacıyla otomasyon yazılımı geliştirmek üzere çalışmalara başlamıştır.

2000 - Tüfekçi Makine gelişen teknolojileri takip ederek, sistemlerine Elektronik Otomasyon Teknolojisi’ni eklemiş, 1. Jenerasyon otomasyon yazılımı ile sistemlerin daha istikrarlı ve verimli çalışmalarını sağlayarak müşterilerinin üretim kapasitelerine katkı sağlamıştır.

2001 - Gerçekleştirdiği önemli projeler ve yaptığı işlerle kendini kanıtlayan Tüfekçi Makine San ve Tic. Limited Şirketi Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’da gelişen Tekstil sektörüne hizmet vermek için Suriye Temsilciliğini kurmuştur.

2002 - Tüfekçi Makine San. Ve Tic. Limited Şirketi üretime ilk başladığı KÜSGET Sanayi Sitesi 60039 Nolu Cadde/Gaziantep adresinden, 2. Organize Sanayi Bölgesi 83214 Nolu Cadde/Gaziantep adresine taşınarak üretim hacmini arttırmış ve artık ülke dışında da Tekstil Fabrikalarının iklimlendirilmesi için çalışmalara devam etmiştir.

2004 - Elektronik, otomasyon ve dijital kontrol sektörlerinin gelişmesiyle beraber 2. Jenerasyon otomasyon yazılımı ile birlikte sektörde ilk olarak İnverter Sistemli İklimlendirme, Toz ve Telef toplama Sistemlerini devreye alınmıştır.

2005 - Bölge Konfeksiyon sanayisinin gelişimine göre bu sanayiye hizmet etmek üzere, Tüfekçi bünyesinde PARBOY Limited Şirketi kurulmuştur.

2006 - Telef toplama sistemlerinin radyal fanlarında enerji tasarrufu için sektörde ilk kez Elektronik Kontrol Sistemi geliştirilmiştir.

2007 - Geliştirilen Elektronik Kontrol Sistemi, SANKO işletmelerinde başarıyla uygulanmıştır.

2009 - 3. Jenerasyon otomasyon yazılımı devreye alınmıştır.

2010 - Kuruluş amacı ile ilgili gelişmelere bağlı olarak Parboy Limited Şirketi satılma kararı alındı ve satıldı.

2014 - 4. Jenerasyon otomasyon yazılımı devreye alınmıştır. 4. Jenerasyon otomasyon sistemi ile talep edilen veya ihtiyaç duyulan değerleri akıllı teknolojisini kullanarak sistemlerin (mekanik olmayan bakım ve onarımları ile kontrollerini) kontrollerini ve ayarlanmalarını tamamen bilgisayar desteği ile sağlamaktadır.

2016 - Seçkin Yıldırımdemir, Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Otomotiv Mühendisliği Lisans derecesini aldıktan sonra Northeastern University Boston/ABD’den İş Yönetimi üzerine Sertifika Programını tamamlayarak şirkette 4. kuşak olarak aktif göreve başlamıştır.

Kurulduğundan bu yana bir aile işletmesi olarak hayatını sürdüren Tüfekçi Makine Aile Şirketinin kurumsallaşma kararı alınmış ve kurumsallaşma süreci başlatılmıştır.

Kurumsallaşma süreciyle ilgili önce alınan profesyonel destekle Organizasyonel İklim Analizi (Şirket Kurumsal Check Up’ı) yapılmış ve çıkan sonuçlara göre aksiyon planı hayata geçirilmeye başlanmıştır. Bu konuda, teknik altyapı (Yazılım ve Donanım, Şirket ve Fabrika Fiziksel Koşulları) ve beşeri altyapı (İnsan Kaynakları Sistemi) yatırımlarına başlanmıştır.

Aile kurumsallaşmasına yönelik Aile Anayasası konusu gündeme alınmış, Aile Şirketinin kurumsallaşması için çalışmalar başlatılmıştır. Profesyonelleşme süreci için de şirket sahipleri (Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu) ve Üst Yöneticiler için “Tüfekçi Makine Yönetim ( Liderlik ) Geliştirme Akademisi” Profesyonel Eğitim programları tamamlanmıştır.

2017 - Şirketimizde Entegre İnsan Kaynakları Sistemi pilot uygulamasına geçilmiştir. 2018 yılı itibaryle tüm uygulamalarıyla Entegre İnsan Kaynakları Sisteminin uygulanması hedeflenmektedir.

Şirketimiz, Anonim Şirket statüsüne geçerek “Tüfekçi Makine San. Ve Tic. A.Ş.” adını almıştır.

Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırımdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Yıldırımdemir Yönetim Kurulu Üyesi Seçkin Yıldırımdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Selen Yıldırımdemir’den oluşmuştur.

Tüfekçi Makine Türk ve Dünya Tekstil Sektöründeki gelişmeleri yakından takip ederek pazarın ihtiyaç duyduğu gelişmeleri genç ve dinamik kadrosuyla sistemlerine eklemeye ve uygulamaya devam etmektedir.

Önümüzdeki dönemde, yurtiçi ve yurtdışı yapılanmalarını geliştirerek tüm müşterilerine daha yakın olmayı amaçlayan şirketimiz, İklimlendirme, Toz ve Telef Toplama ve Yardımcı Ürünlerinin satışı için yeni yatırım planları yapmaktadır.

Yapay zeka alanında yapacağı çalışmalarla sistemlerinin daha verimli ve daha kullanıcı dostu sistemlere dönüştürülmesini amaçlayan Tüfekçi Makine, müşterilerinin iş gücünden tasarruf etmesini sağlayabileceği ve rekabet kabiliyetlerinin daha da artabileceği sistemlerini devreye almak için çalışmalarına başlamıştır.

Şirketimiz, Tekstil Sektörü ile birlikte başta üretim alanında kullanılabilmesi için geliştireceği sistemleri yatırım planına dahil etmiş ve bu sistemler üzerinde çalışmalara başlamıştır.